Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

Viacúčelová - investičná budova s históriou Banská Štiavnica
1166 m2 - Banská Štiavnica

  • Galeria
  • Mapa
Typ: Predaj
Ulica: Na Zigmund šachtu
Obec: Banská Štiavnica
Celková plocha: 1166 m2
Úžitková plocha: 1166 m2
270 000 €

Popis nehnuteľnosti

KARIN & PARTNERS ponúka na predaj viacúčelovú – polyfunkčnú budovu, momentálne využívanú ako skladové priestory, s úžitkovou plochou necelých 1200m2, ktorá v histórii bola banskou šachtou s názvom Zigmund šachta. Len niekoľko minútovou vzdialenou od historického centra mesta Banská Štiavnica je výbornou investičnou príležitosťou - prerobenie na bytové jednotky - vypracovaná štúdia na 11 bytov, ktorá je v súlade s pamiatkovým úradom. Možnosť využitia aj pre podnikateľov ako administratívna budova, priestory pre výrobu, sklady...

Druh: Kancelária/ Predajňa/ Dielňa
Stav: Pôvodný
Národná Kultúrna Pamiatka: Nie
Pamiatková rezervácia: Áno
Lokalita:  Banská Štiavnica
Orientácia: Východná
Úžitková plocha: 1166m2 (591m2 prízemie, 575m2 podkrovie)
Zastavaná plocha: 875m2
Pozemok: 994m2 (zastavaná 875m2, dvor 119m2)
Siete: Elektrina – 230V/ 400V, Voda - mestská, Odpad – mestská kanalizácia, Plyn - nie
Cena: 270.000€

Budova svojou bohatou históriou a úžitkovou plochou vrátane prízemia a podkrovia o výmere 1166m2 dispozične ponúka neobmedzené možnosti na realizáciu akéhokoľvek investičného zámeru. Preferencia mesta udržať lokalitu rekreačno-obytnú, okolitá príroda, dostatočný priestor na parkovanie, bezproblémová dostupnosť a vzdialenosť len 5 minút autom od historického centra mesta Banská Štiavnica viedla pôvodných majiteľov k vypracovaniu štúdie na bytové jednotky, ktorá bude novým majiteľom poskytnutá.

TECHNICKÉ ÚDAJE:
Budova je v pôvodnom, no dobrom technickom stave, postavená v kombinácii kameň tehla, strecha – falcovaný plech. Rokmi boli k pôvodnej stavbe pristavené rôzne prístavby a prístrešky, ktoré je možné pri rekonštrukcii pozmeniť alebo úplne odstrániť. Budova je členitá na niekoľko častí so samostatnými vstupmi, napojená na elektrinu (230V/ 400V), mestskú vodu a kanalizáciu, plyn do budovy zavedený nie je. Plocha pozemku bez zastavanej časti je 119m2, okolité pozemky je možné odkúpiť od mesta. Prístup z mestskej komunikácie, parkovanie priamo pred budovou.

LOKALITA:
Banská Štiavnica je jedným z najkrajších miest na Slovensku. Svojím charakterom, krásou a históriou ročne priťahuje tisícky návštevníkov. Okolitá príroda a Štiavnické vrchy ponúkajú nekonečné spektrum chodníkov a ciest vhodných nielen pre milovníkov turistiky, ale aj horskej cyklistiky. V okolí sa nachádza niekoľko jazier takzvaných „tajchov“ vhodných na kúpanie a lyžiarske stredisko s hotelom - Salamandra Rezort. Nového majiteľa čaká krása spojená s históriou a oddychom.

HISTÓRIA ZIGMUND ŠACHTY:
Ústie šachty leží 583 m.n.m. medzi vrchom Frauenberg a Trojičným vrchom. Šachtu začali hĺbiť v r. 1631 ako vetraciu šachtu pre razenie Svätotrojičnej dedičnej štôlne, ale po objavení bohatého zrudnenia na žile Ján sa využívala na dobývanie. Po dvoch rokoch hĺbenia sa narazilo na veľmi tvrdú horninu, a preto v roku 1633 sa o 40 m vyššie začala hĺbiť nová šachta. V roku 1836 šachta dosiahla konečnú hĺbku 359,715 m. Okrem ťažby mala šachta aj veľmi významnú odvodňovaciu funkciu. V areáli bývalej šachty Zigmund sa až do súčasnosti zachovala budova strojovne vodostĺpcového čerpacieho stroja. Za budovou strojovne je aj dnes stále viditeľný jarok, ktorý privádzal pohonnú vodu z tajchu Klinger. Po 2. svetovej vojne počas veľkej rekonštrukcie samotného telesa šachty vznikla havária novovybudovanej tvárnicovej výstuže (prevažná časť výstuže v šachte sa zrútila). Následne sa rozhodlo, že šachta sa prestane prevádzkovať a roku 1964 sa definitívne uzatvorila.

KONTAKT: Juraj Ladziansky, 0944 500 834, ladziansky@karinpartners.sk
certifikovaný realitný maklér / člen realitnej únie

V cene sú zahrnuté služby RK : komplexný právny servis - vypracovanie všetkých druhov zmlúv potrebných k predaju, poplatok za overenie podpisov na kúpnych zmluvách, správny poplatok za vklad do katastra nehnuteľností.

Hypotekárna kalkulačka

Podobné nehnuteľnosti, ktoré by Vás mohli zaujímať