Používame cookies

Súbory cookie a ďalšie technológie sledovania používame na zlepšenie vášho zážitku z prehliadania našich webových stránok, na to, aby sme vám zobrazovali prispôsobený obsah a cielené reklamy, na analýzu návštevnosti našich webových stránok a na pochopenie toho, odkiaľ naši návštevníci prichádzajú. Viac info

6-izbový vidiecky dom pri vode s pozemkom o rozlohe 4486 m2
306 m2 - Budikovany

  • Galeria
  • Video
  • Mapa
Typ: Predaj
Ulica: Budikovany
Obec: Budikovany
225 000 €

Popis nehnuteľnosti

Exkluzívne ponúkame na predaj 6-izbový vidiecky dom s úžitkovou plochou 306 m2 a s pozemkom o rozlohe 4486 m2, pri vodnej nádrži Teplý vrch, v obci Budikovany, okres Rimavská Sobota. Nehnuteľnosť je situovaná v pokojnej obci v lone prírody a poskytuje dokonalý relax. Je vhodná na celoročné bývanie, ale aj ako skvelá investícia v oblasti agroturistiky a cestovného ruchu.

DISPOZÍCIA:
Tento vkusne zrekonštruovaný vidiecky dom má 3 podlažia. Prízemie, prvé poschodie resp. podkrovie a je celý podpivničený. Na prízemí sa nachádza komfortná rozľahlá obývacia izba, otvorená ku kuchyni, sú tu ďalšie dve nepriechodné izby, kúpeľňa so sprchou, wc, zádverie, chodba, schodište, špajza a dielňa. Do domu sa vstupuje cez zakrytú terasu. V podkroví sa nachádzajú ďalšie tri pekné nepriechodné izby, chodba, šatník, druhá priestranná kúpeľňa a wc a nakoniec terasa s krásnymi výhľadmi na vodu a priehradu. V pivnici sú ešte priestory využívané ako sklad zeleniny, kotolňa so skladom paliva a práčovňa.

TECHNICKÝ STAV:
Rodinný dom je murovaný, tehlový, s monolitickými betónovými základmi a stropom. Podkrovie je drevené a zaizolované, strecha je pokrytá lepenkovým šindlom. Podlahy sú drevené parketové, s plávajúcou podlahou, plus dlažba. V podkroví sú okná drevené, zdvojené, na prízemí plastové. Zdrojom vykurovania sú pece UK na elektrinu, ale aj pevné palivo. Na prízemí je krb s vyhrievacou zložkou a na všetkých podlažiach sú vykurovacie panely, ohrievač vody je elektrický. Na pozemku je studňa, vodomerná šachta, aj malá čistička odpadových vôd.

LOKALITA:
Predávaná nehnuteľnosť sa nachádza v obci Budikovany v okrese Rimavská Sobota, v regióne Gemer. Od okresného mesta je obec vzdialená 16 km, alebo 20 min. autom. V bezprostrednej blízkosti je vodná nádrž Teplý vrch - jedna z najvyhľadávanejších turistických atrakcií nielen v okrese, ale aj v celom širšom regióne. Priehrada je využívaná na kúpanie, jachting, rybolov a mnohé vodné športy. Lokalita má preto veľký turisticko-rekreačný potenciál. V letných mesiacoch je tu príjemný prázdninový ruch, zvyšok roka zase až meditatívna atmosféra, relax, pokoj a kľud. Veľmi zaujímavá je aj susedná obec Drienčany, rodisko Pavla Dobšinského, so svojim krasovým územím, vzácnym rastlinstvom a živočíšstvom, náučnými chodníkmi, jaskyňami a pravekými nálezmi. Celá oblasť je predurčená aj na turistiku, cykloturistiku a hubárčenie. Svojím situovaním v lone prírody a spomínanými zaujímavosťami v okolí má lokalita silný génius loci.

Nehnuteľnosť je vhodná na celoročné bývanie, alebo sezónne chalupárčenie. Má však tiež mimoriadny investičný potenciál, vďaka rekreačným možnostiam v okolí. Objekt by sa dal využiť napríklad aj ako penzión, hospic, malé santórium, farmu, autokemping, malú výrobu ovocných, či včelárskych produktov. Dáva však možnosti aj na viacgeneračné bývanie a ďalšiu citlivú výstavbu.
Viac informácii na obhliadke.

Cena je 225 000.- € vrátane provízie pre RK

KONTAKT:
Mgr. Juraj Illavský, 0908 708 198, illavsky@karinpartners.sk
Certifikovaný realitný maklér / člen realitnej únie.

 

 

Video

Hypotekárna kalkulačka

Podobné nehnuteľnosti, ktoré by Vás mohli zaujímať